П А М’ Я Т К А! Профілактика гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь
З початком літа почастішали випадки виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, зумовлених вживанням бактеріально забруднених продуктів харчування та питної води.
Основними причинами спалахів є порушення правил особистої гігієни при приготуванні їжі, порушення технології приготування їжі, термінів та умов зберігання харчових продуктів, вживання неякісної води.
Чинниками розповсюдження інфекції найчастіше стають готові страви, молоко і молочні продукти, кондитерські вироби.
У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання терміново звернутися до найближчого лікувального закладу. Не рекомендовано займатися самолікуванням.
КЗОЗ «Харківський міський інформаційно-аналітичний центр медичної статистики»